Skrivande, tryckande och andra kreativa yrken

Det finns vissa yrken där man har mer nytta av kreativitet än andra. Den som ska skapa något t.ex. en text, en grafisk design eller liknande har nytta av att vara kreativ och hitta nya infallsvinklar. Kanske att tänka utanför boxen som man brukar säga.

Den som skriver för tidningar behöver hitta nyheter som lockar till läsning och det är inte alltid att den som man skriver om vill berätta allt direkt så då behöver man vara lite kreativ för att få fram den informationen som behövs.

Det finns tusentals företag och för att synas gäller det att sticka ut. Kanske med ett bra företagsnamn eller en bra grafisk profil. Att synas i mängden handlar inte om att skrika högst eller att ha de grällaste färgerna, utan det behöver ofta vara något som får betraktaren att tänka till. Att fundera över vad som menas med valet av form eller färg.

Andra kreativa yrken är konstnärer som naturligtvis kan jobba mera fritt, men det finns även likheter med de som skapar logotyper eller texter eftersom även en konstnär måste producera något som det finns en efterfrågan för. För om ingen köper några konstverk blir det mer en hobby än ett yrke.

Man kan också kombinera olika verksamheter. Kanske man är konstnär på fritiden och jobbar med design eller skrivande på dagarna. Och vem vet, kanske man når sådan framgång med sitt konstnärskap att man med tiden kan leva på det helt och hållet.

9 Nov 2016